Vahvan talouskasvun Aasiassa pitää olla paikan päällä

19.03.2012

Aasian talouskasvu jatkuu vahvana. Suomalaisyritysten menestyminen Aasian markkinoilla vaatii vahvaa paikallista läsnäoloa.

Kiina, Intia, Indonesia, Vietnam ja useat muutkin Aasian markkinat jatkavat nopeata kasvuaan, kun Eurooppa ja koko läntinen maailma sinnittelee taantuman ja minimaalisen kasvun rajamailla.

Vaikka Kiina onkin ollut ylivoimaisesti nopein kasvutalous viime vuosikymmenet, tarjoavat myös muut Aasian maat erinomaisia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

- Olennaista on ymmärtää se, että bisneksen tekeminen Aasiassa vaatii paikallista läsnäoloa. Alueelliset pääkonttorit sijaitsevat yleisimmin Singaporessa, Hongkongissa ja nykyään myös Shanghaissa. Sijainnista riippumatta, tulee menestyksekästä Aasian liiketoimintaa johtaa samalta aikavyöhykkeeltä ja paikan päältä, sanoo MPS Chinan toimitusjohtaja Tero Kosonen.

Aasia-osaamista globaaleihin johtoryhmiin

Kulttuurierojen, johtamisen erityispiirteiden ja henkilökohtaisten kontaktien merkitys on niin suuri, että kansainvälistä liiketoimintaa harjoittavien yritysten on nyt jalkautettava ylintä johtoaan Euroopan ulkopuolisille kasvumarkkinoille.

- Ne yritykset, jotka tämän ymmärtävät ja Aasiaan panostavat, tulevat menestymään muita paremmin. Myös globaaleihin johtoryhmiin on saatava nopeasti lisää Aasia-tuntemusta, Kosonen toteaa.

MPS-Yhtiöt palvelevat suomalaisia yrityksiä entistä laajemmin Aasiassa. Kososen johtaman, MPS:n Aasian liiketoiminnan pääkonttori on Shanghaissa, mutta huolellisesti valitun kumppaniverkoston kautta laadukkaat rekrytointi- ja arviointipalvelut ovat nyt käytettävissä Kiinan lisäksi kaikissa merkittävissä Aasian maissa, kuten Intiassa, Singaporessa, Thaimaassa, Vietnamissa, Malesiassa, Indonesiassa, Filippiineillä, Koreassa ja Japanissa.  

Lisätietoja MPS:n Aasian palveluista saa Tero Kososelta. etunimi.sukunimi@mpschina.cn

Jaa tämä uutinen