Suorahaku on taitolaji

16.06.2015

MPS Vaasa järjesti toukokuussa 2015 suorahakuteemaisen aamiaistilaisuuden. Paikalle saapui Vaasan seudun yrityselämän edustajia keskustelemaan yhdessä MPS:läisten kanssa siitä, mikä on onnistuneen suorahaun salaisuus.

Miksi suorahaku?

MPS tarjoaa asiakkailleen kattavaa suorahakupalvelua koko Suomessa ja myös kansainvälisesti omien ulkomaan-toimistojensa sekä EXS International -suorahakuverkoston kautta. Suorahakua MPS:llä tehdään jo 40 vuoden kokemuksella. Onnistuneen suorahaun toteutuksesta alusti MPS Executive Searchin seniorikonsultti Jerker Gräsbeck.

Gräsbeck painottaa huolellisen pohjatyön sekä toimivan yhteistyön merkitystä suorahaun onnistumisen avaintekijöinä. Suorahakukonsultti perehtyy aina syvällisesti toimeksiantajan organisaation ja toimialan tilanteeseen ja haasteisiin. ”Suorahakukonsultin on osattava myös haastaa asiakasta tunnistamaan organisaationsa todellinen tarve – aina ei ole tulevaisuuden menestyksen kannalta paras ratkaisu palkata juniori-virtasta eläköityvän virtasen seuraajaksi. Sparraus suorahakukonsultin kanssa herättää asiakkaassa hyviä uusia ajatuksia ja näkökulmia”, kertoo Jerker Gräsbeck kokemuksistaan.

Mistä ehdokkaat?

Kun haettavan henkilön profiili on lopullisesti määritelty, voi suorahaun kandidaattikartoitus alkaa. Research-työtä tekee MPS:llä viiden hengen tiimi. Research-konsultti ryhtyy toimeksiannon saatuaan suorahaku­konsultin työparina etsimään ehdokkaita eri tiedonlähteitä monipuolisesti käyttäen.

Vilkasta keskustelua aamiaistilaisuudessa herätti osaajien löytäminen muualle kuin pääkaupunkiseudulle ja kasvukeskuksiin. MPS palvelee maanlaajuisesti Helsingin, Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun toimistojensa kautta. MPS:n suorahauista merkittävä osa tehdäänkin pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

”Osaajien kartoitus muualle kuin kasvukeskuksiin asettaa omat haasteensa; usein on niin, että kiinnostavankaan työn perässä muuttaminen ei ole kandidaatille vaihtoehto esimerkiksi perhesyistä. Ehdokaspoolin ollessa suppeampi research-tiimin monipuolinen tiedonhakuosaaminen ja ammattitaito korostuvat”, kuvaa MPS Executive Searchin Research manager Mia Niskanen. Niskanen painottaa, että asiakkaan kanssa on keskusteltava avoimesti haettavan henkilön profiilista. On osattava nähdä kaikista tärkeimmät tehtävässä menestymisen kriteerit ja myös vaatimukset, joista voidaan tarvittaessa joustaa.

Aktiivisella otteella maaliin

Jerker Gräsbeck korostaa, että kiinnostavien kandidaattien kontaktointi ja ”houkuttelu” on tärkeä hoitaa pieteetillä ja ammattitaidolla. Suorahakukonsultti identifioi asiakkaalle tehtävään ja organisaatioon kaikkein sopivimmat ehdokkaat hyödyntäen mm. henkilöarviointia haastatteluineen sekä toimintatyyli- ja uramotiivitesteineen. Valintaprosessia viedään aktiivisesti eteenpäin toimeksiantajan kanssa, ja kun perusteltu rekrytointipäätös syntyy jouhevasti, ei kärkiehdokkaita menetetä viivytysten takia.

Tilaisuuden järjestänyt MPS:n Vaasan Account manager Taina Kuusisto oli tyytyväinen tapahtuman suosioon ja aktiiviseen keskusteluun. MPS:n aluejohtaja Minna Silvennoinen kuvasi tunnelmia paikan päällä: ”Hienoa saada olla tukemassa vilkkaan Vaasan seudun yhteistyökumppaneidemme toimintaa! MPS on ylpeä saadessaan olla mukana asiakkaidemme menestyksen rakentamisessa ympäri maan.”

Kirjoittaja Anne Malmi työskentelee MPS Executive Search Oy:ssä research-konsulttina auttaen asiakasprojekteissa löytämään parhaat osaajat.

DI Jerker Gräsbeck toimii MPS Executive Searchin
suorahakukonsulttina. Muina erikoisalueina hänellä on johtoryhmien ja hallitusten kokoonpanojen ja toimintojen kehittäminen.

FM Mia Niskanen toimii MPS Executive Searchin research-tiimin vetäjänä ja research-konsulttina MPS:n Tampereen toimistolla.

Jaa tämä uutinen