SPR:lle sataa työhakemuksia - vastaanottokeskukset houkuttavat tuhansia eri alojen ammattilaisia

30.12.2015

MPS:n Helsingin toimistossa on kiireinen päivä. – Tänään tulee SPR:ltä kymmenen tehtävää hakuun, huikkaa MPS Careerin seniorikonsultti Sani Kaajas mediatiimin suuntaan.

Samaan aikaan käydään läpi jo sulkeutuneita hakuja. Kymmeniä hakemuksia, satoja hakemuksia...Välillä vastataan puhelimeen. ”Niin, tavoitteena on että uudet työntekijät saataisiin aloittamaan mahdollisimman pian. Kyllä, totta kai voit hakea samalla useampaan vastaanottokeskukseen...”

MPS Prewisen suunnittelujohtaja Eevi Kuokkanen kertoo, miten pro bono -yhteistyö Suomen Punaisen Ristin kanssa sai alkusysäyksensä MPS:n 40-vuotisjuhlissa alkusyksyllä. Illan aikana keskustelut kääntyivät Euroopan pakolaiskriisiin. – Meillä oli heti yksimielisyys asiasta: voisimme tarjota Punaisen Ristin avuksi omaa osaamistamme. Myöhemmin esitimme ideamme SPR:lle ja se kelpasi heti, Eevi kertoo. – Oli hienoa nähdä miten idea lähti toteutumaan, se ei jäänyt vain puheiksi henkilöstöjuhlissa ja hyviksi aikeiksi.

SPR ylläpitää jatkuvasti kasvavaa joukkoa vastaanottokeskuksia Suomessa ja erityisesti sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä rekrytoidaan nyt vauhdilla. Yhteistyö MPS:n kanssa kehittyi avuksi rekrytointiprosesseissa sekä perehdyttämisen verkkokurssiksi, jonka avulla uudet työntekijät tutustuvat Punaiseen Ristiin ja sen toimintaan. Syksyn aikana MPS:n Helsingin ja Turun toimistot ovat tehneet yhteistyötä SPR:n Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen piirien kanssa ja ottaneet vastaan yli 3500 työhakemusta. Rekrytointiyhteistyö on kattanut jo lähes 20 vastaanottokeskusta.

Kiinnostuksen määrä myös yllätti. – Työsuhteiden kestosta ei ollut täyttä varmuutta, Sani Kaajas kertoo. – Siitä huolimatta meille on tullut runsaasti hakemuksia myös vakituisissa työpaikoissa olevilta ihmisiltä, jotka ovat kiinnostuneita siitä huolimatta, että työn kesto on näin epävarmaa. Samalla hyväntekeväisyysprojekti on ollut meillekin avartava kokemus ja olemme saaneet uutta näkökulmaa myös omaan työskentelyymme.

Jaa tämä uutinen