Sitä myyt mitä osaat!

16.06.2015

Ajat eivät monessakaan liiketoiminnassa ole tällä hetkellä kukoistavimmillaan. Yksikään asiakkuus tai kauppa ei tule ilmaiseksi ja ilman kovaa työtä. Millaiset organisaatio ja millaiset myyjät menestyvät vaikeassa markkinatilanteessa?

Pohdimme tätä asiaa MPS:n aamiaistilaisuudessa kesäkuussa 2015 kahdesta näkökulmasta: millainen myyjän persoona pitää olla ja miten koko myyntiorganisaation osaamista kasvatetaan tehokkaasti. Tuosta tilaisuudesta minulle jäi erityisesti mieleeni se, että ”ei yksin myyjä – eikä yksin organisaatio”. On löydettävä tehokas – kuitenkin myyjän yksilöllisyyttä huomioiva toimintatapa, joka rakentaa kokonaisvaltaista osaamista.

MPS:n konsultti ja Team Coach Jarkko Sipiläinen totesi alustuksessaan, että ”Myynnissä on meneillään merkittävä osaamistarpeen rakenteellinen muutos. Asiakkaat odottavat myyjiltä aikaisempaa ratkaisulähtöisempää tulokulmaa. Myyjän on itse oltava yhä enemmän asiakkaan toiminnan ja toimialan sekä edustamiensa ratkaisujen asiantuntija.”

Enää ei siis riitä, että myyjä auttaa tarpeen ja palvelun kohtaamisessa, vaan hänen on kyettävä reagoimaan asiakkaan tilanteeseen ja osattava sovittaa tulokulmansa siihen osoittaen korkeaa asiantuntemusta. Miksi näin? Googlen tutkimuksen mukaan yli 80% B-to-B –palvelujen ostajista aloittaa ostoprosessinsa internetistä ja perehtyy sekä kilpailuun että ratkaisuvaihtoehtoihin. Ostaja tietää usein enemmän kuin huonosti perehtynyt myyjä!

MPS Prewisen asiantuntijat Jari Mäkelä ja Anna-Maria Repo löysivät ratkaisun tähän haasteeseen – vastataan samalla mitalla! Luodaan malli ja sisällöt, joilla myyjät ja koko jakeluorganisaatio voidaan verkkokoulutuksen avulla saattaa asiantuntijatasolle. Verkkokoulutus on helppoa, motivoivaa ja mitattavaa interaktiivista oppimista joka palkitsee niin myyjän, myyntiorganisaation kuin asiakkaankin. Sitä myyt mitä osaat.

Kirjoittaja Iiro Pohjanoksa on MPS Prewise Oy:n toimitusjohtaja.

Jarkko Sipiläinen toimii MPS Tampereella konsulttina ja Team Coachina.

Jari Mäkelä toimii MPS Prewisen asiakkuusjohtajana.

Anna-Maria Repo toimii      MPS Prewisen 
avainasiakkuuspäällikkönä.

Jaa tämä uutinen