Potkuri-filosofialla parempaa elämänhallintaa - lavat tasapainoon kesälomalla!

16.06.2015

Elämänhallintaa varten olemme MPS:ssä kehittäneet potkurifilosofian. Miten löytää oma itsensä, tasapaino omien vahvuuksiensa ja heikkouksiensa välillä, kyky nauttia siitä, että uskaltaa ja saa olla oma itsensä? Näin henkilöllä on mahdollisuus luoda itsestään vahva brändi, mistä on työelämässä hyötyä.

Kuvainnollisesti jokaisella on käsitys nelilapaisesta potkurista, jossa kaikki lavat ovat samankokoisia ja yhtä teräviä. Potkuri vie venettä/meitä eteenpäin. Jokainen lapa edustaa yhtä avainaluetta elämän hallinnassa: yksi työtä, toinen perhettä, kolmas syvintä ystäväpiiriä sekä omia verkostoja ja neljäs fyysistä kuntoa. Mitä tapahtuu veneelle kun jokin lavoista kasvaa liian suureksi ja vie tilaa toisilta lavoilta? Vene alkaa aluksi täristä, ohjauskyky heikkenee ja lopulta epätasapaino voi pahimmassa tapauksessa kaataa koko veneen. Siksi on tärkeää vaalia sitä, että balanssi kaikkien neljän elämän osa-alueen / lapojen välillä säilyy. Vene kulkee tasapainoisesti eri nopeuksilla ja erilaissa sääolosuhteissa, karikoita turvallisesti väistellen. Kun tasapaino säilyy, kykenet paremmin hallitsemaan ja ohjaamaan elämääsi myös yllättävissä muutostilanteissa.

Managementin korostaminen osaamisorganisaation johtamisessa on tuonut myös epätasapainon elämän hallintaan. Meidän tulisikin ihmisinä palata perusarvojen pariin ja esittää itsellemme seuraavat kysymykset: Mikä on minun elämäni tarkoitus? Miksi olen olemassa? Mitä olen tullut tekemään tähän maailmaan? Millainen on elämäni sisältö? Hyvin arvopohjaisesti johdettu yritys luo edellytyksiä terveelle yrityskulttuurille, joka toisaalta edesauttaa myös yksilöä kantamaan vastuun omasta elämänhallinnastaan.

Mitä suuremmat tavoitteet ihminen asettaa itselleen ulkoisten vaatimusten lisäksi, sitä tärkeämpää on, että edellä esitetyt tekijät ovat tasapainossa. Siis palatkaamme kaiken osaamisen ja kyvykkyyden keskellä perusarvoihimme!

Mikäli olet huomannut epätasapainon oman potkurisi eri lapojen välillä, kesäloma on hyvä aika pohtia asiaa, jotta pääset syksyllä uusin voimin liikkeelle. Samalla kun vietämme MPS:n 40. vuoden taivalta, toivotan ”Arvokasta kasvua jokaiselle” ja tasapainoista kesää!

Kirjoittaja on Marcus Herold, MPS-Yhtiöiden perustaja, toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja, sertifioitu Business Coach. Hän toimii ylimmän johdon, toimitusjohtajien ja hallitusjäsenten rekrytoinneissa, coachauksessa ja kehittämisessä.

Because companies are made up of people™

Jaa tämä uutinen