Paikallista palvelua Venäjällä - MPS avasi toimiston Pietariin

24.10.2013

Venäjän markkinat ovat tärkeä ja haastava markkina-alue monelle suomalaiselle yritykselle. MPS-Yhtiöt on auttanut asiakkaitaan Venäjän markkinoilla jo vuosikymmenen ajan. Moskovan toimistomme on vakiinnuttanut asemiaan paikallisilla markkinoilla jo yli viiden vuoden ajan ja tänä syksynä tuli aika ottaa uusi askel Venäjän liiketoiminnassa - MPS juhlisti Pietarin toimiston avajaisia Technopolis Pulkovossa 10.9.2013.

Avajaisia juhlistettiin aamiaistilaisuudella, jossa Venäjä-tiimimme toivotti tervetulleeksi kutsuvieraiden lisäksi vieraspuhujat Valiolta ja Enstolta. Tilaisuuden vieraiden määrästä, vilkkaasta keskustelusta ja välittömästä tunnelmasta huomasi, että suomalainen liike-elämä on asettunut vahvasti Pietarin alueelle.

Tilaisuuden alustuksissa kokemuksiaan Venäjällä toimimisesta jakoivat Valion Executive Vice President Mika Koskinen sekä Enston Venäjän toimitusjohtaja Erkki Anttila. Molempien puhujien esityksissä painotettiin erityisesti strategian merkitystä liiketoiminnan johtamisessa venäläisessä toimintaympäristössä. Liiketoiminnan kehittäminen Venäjällä edellyttää järjestelmällisyyttä ja määrätietoista johtamista. Johtamisen ja esimiestyön kehittämisessä esiintyjät vuorostaan korostivat toimivien tiimien rakentamisen sekä henkilöstön vastuuttamisen merkitystä. Muutos perinteisestä johtamisesta strategiseen vastuuttavaan johtamiseen ei tapahdu hetkessä. Johtamisen muutos vaatii aikaa ja oikeiden ihmisten löytämistä määritettyä strategiaa jalkauttamaan.

Tilaisuudessa käydyistä keskusteluista kävi hyvin ilmi, että monet mahdollisuudet sekä haasteet ovat yhteisiä Pietarin alueella toimiville skandinaavisille yrityksille. Tässä kansainvälisessä ympäristössä myös MPS jatkaa toimintaansa palvellen asiakkaita entistä paikallisemmin myös Venäjän markkinoilla.


Kirjoittaja on Max Kuznetsov, joka toimii senior konsulttina ja Pietarin toimiston vetäjänä.

MPS Russian palveluihin voit tutustua tästä linkistä.

Jaa tämä uutinen