MPS Chinalle uusi toimitusjohtaja ja toimisto Pekingiin

14.03.2013

MPS Chinalla on nyt toimipiste Shanghain lisäksi myös Pekingissä. Uusi toimitusjohtaja Timo Laurila painottaa, että menestyminen Kiinan markkinoilla vaatii paikallista osaamista ja kokemusta.

Vuoden alussa MPS Chinan toimitusjohtajana aloittaneella Timo Laurilalla on takanaan pitkä ja laaja-alainen ura toimitusketjujen ja myynnin johtamisessa. Myös kansainvälisen ja kasvavan liiketoiminnan johtaminen ja kehittäminen on Laurilalle tuttua, sillä hän perusti Telkon Kiina-toimiston ja toimi sen toimitusjohtajana vuosien 2010-2012 aikana. Asuessaan Shanghaissa Timo Laurila oli lisäksi aktiivisesti mukana suomalaisen kauppayhdistyksen (FBCS) hallitustyössä.

Paikallista läsnäoloa ja nopeaa päätöksentekoa

Kiinan monipuolisuus ja dynaamisuus houkuttelivat Timo Laurilan uudestaan Kiinaan vuodenvaihteessa.

- Kiina on maailman toiseksi suurin talous, joka tarjoaa mielenkiintoisia haasteita ja mahdollisuuksia niin yksilölle kuin myös yrityksille. Menestyminen näillä haastavilla markkinoilla vaatii paikallista osaamista ja kokemusta sekä globaalisti yhteneväisiä tuotteita ja palveluita, toteaa Laurila.

Ollakseen lähempänä asiakkaitansa MPS China laajentui marraskuussa 2012 Pekingiin. Toimisto on tarjonnut Prewisen palveluja Pekingissä jo viiden vuoden ajan. MPS:n ja Prewisen yhdistymisen myötä Pekingin palveluvalikoima laajenee myös MPS:n henkilöstön johtamiseen ja rekrytointiin sekä muutoksen hallintaa tukevilla palveluilla.

- Kiinan asema maailmantaloudessa tulee vahvistumaan ja kasvu jatkumaan. Vuonna 2008 Kiinassa valmistettiin 7 miljoonaa autoa, 2013 Autoliv arvioi luvun olevan 19 miljoonaa ja vuodeksi 2017 ennustetaan valmistuvan 26 miljoonaa ajoneuvoa. ¹ Tähän kasvun ja momentumin mahdollisuuksiin tarttumiseen tarvitaan nopeaa päätöksentekoa, Timo Laurila jatkaa.

Suuri mahdollisuus MPS:lle Kiinassa

Timo Laurila näkee suuren potentiaalin MPS:n palveluille Kiinan markkinoilla.

– Tällä hetkellä Kiinassa kysyntä ylittää tarjonnan etenkin paikallisista keski- sekä ylimmän johdon työntekijöistä. Kiinan suuri työntekijöiden vaihtuvuus lisää myös tarvetta korkeatasoisiin rekrytointipalveluihin. Tietyillä aloilla – esimerkiksi Life Science -alalla – kysyntä on suurta ², Laurila perustelee.

- MPS:n konsulteilla on vahva tuntemus ulkomaalaisten yritysten johtamisen haasteista Kiinan vaativilla markkinoilla, mikä auttaa meitä palvelemaan globaaleja asiakkuuksia. Lisäksi MPS:n vahva arviointiosaaminen sekä johtamisen kehittämisen palvelut tuovat lisäarvoa, jollaista muut toimialan yritykset Kiinassa eivät tarjoa. Tämä erottaa meidät lukuisista kilpailijoista, Timo Laurila summaa.

MPS China on aloittanut toimintansa vuonna 2005 Shanghaissa, jossa työskentelee tällä hetkellä kokopäiväisesti 25 työntekijää.

¹ http://www.di.se/#!/artiklar/2012/10/19/svenska-borsbolag-gasar-i-kina/

² http://www.hays.cn/en/report/index.htm

Jaa tämä uutinen