Miten itse ratkaisisit tämän?

Kuvassa MPS:n tytäryhtiön Prewise Oy:n suunnittelujohtaja Eevi Kuokkanen.

13.06.2013

MPS:n tytäryhtiö Prewise tarjoaa osaamisen kehittämisen ja viestinnän palveluita digitaalisissa kanavissa asiakkaidensa liiketoiminnan muutosten ja kehityksen vauhdittamiseksi. Prewisen suunnittelujohtaja Eevi Kuokkanen kirjoittaa esimiestyöstä MPS-sisaryhtiön tarjoaman 360°-arvioinnin innoittamana ja pohtii, mitä tukea esimies työhönsä tarvitsee. Samaa kuin kaikki muutkin, vai?

”Hei.

Esimies johtaa nykyään, totta kai, valmentavalla otteella. Vastauksia ja tehtäviä ei anneta valmiina, vaan kysytään alaisilta ”Miten itse ratkaisisit tämän?”

Olen nyt itse harjoitellut valmentavaa esimiesotetta jonkin aikaa. MPS-sisaryhtiön Profisson tarjoama 360°-arviointi oli silmiä avaava kokemus, etenkin kun sain kokeneen konsultin purkamaan tuloksia kanssani. Opin puolessatoista tunnissa itsessäni enemmän kuin puolessatoista vuodessa. Ymmärsin, että olen itsekin langennut esimiesansaan: kuvittelen että minun pitäisi osata ja tietää kaikki.

Esimiehen täytyy toki tuntea lakisääteiset velvoitteensa ja osata noudattaa niitä. Loppu onkin sitten vuorovaikutusta, tulkintaa yrityksen strategiasta ja sen toteuttamista sekä uusien asioiden opettelemista. Ja näitä asioita tekee organisaatiossa jokainen.

Meiltä kysytään usein, millaista tukea Prewisen välineet ja ratkaisut tarjoavat esimiehen työhön. Omasta kokemuksestani tekee mieli vastata: ihan samanlaista kuin kaikille muillekin, koska esimies on jokamies.

Paitsi että ei se ihan noinkaan mene. Esimies tarvitsee välineitä inhimillisen toiminnan hallintaan: tulkintaan, seurantaan, viestintään. Ratkaisu voi olla vaikkapa verkkokurssi, joka konkretisoi lakimuutosten vaikutuksia, tiimipalaverien tukipaketti tai mahdollisuus seurata tiimin opintosuorituksia ajantasaisesti. Lue Prewisen uutiskirjeestä lisää.

Ja muista olla itsellesi armollinen. Kukaan ei osaa, tiedä ja ehdi kaikkea.”

Eevi Kuokkanen

Jaa tämä uutinen