Kymmenen kultaista ohjetta työelämän myllerrykseen

20.06.2016

Naisen 9 työelämää -teoksessa (Kirjapaja) avataan työelämän myllerrystä ja sitä, miten yksilö voi muutoksen keskellä toimia.

– Jos haluat pitää työpaikkasi, ole mukana suunnittelemassa muutosta, toteaa MPS Career Oy:n Pirjo Varjus-Pitkälä, 30 vuoden kokemuksella rekrytointialalta. – Näin et ole vain muutoksen kohteena.

Naisen 9 työelämää -teoksessa (Kirjapaja) avataan työelämän myllerrystä ja sitä, miten yksilö voi muutoksen keskellä toimia. Kirjassa joukko työelämää monelta kantilta kokeneita naisia kertoo kokemuksistaan. Yksi heistä on MPS:n Pirjo Varjus-Pitkälä.

Pirjo korostaa, että vastuu omasta kehittymisestä ja taitojen ylläpitämisestä lankeaa usein työntekijälle itselleen. Ammattitaito, kielitaito, IT- tai some-taidot…Kymmenien vuosien pituiset työsuhteet samalla työnantajalla alkavat olla menneisyyttä; jos taas työpaikan vaihto tulee eteen erityisen pitkän työsuhteen jälkeen, uuden työn löytyminen voi olla entistä vaikeampaa. Vaihtuvat työpaikat voivat kääntyä eduksi, jos ne laajentavat osaamista. – On hyväkin välillä vaihtaa työpaikkaa, siitä saa kokemusta.

Toisaalta aiempi irtisanominen tai työttömyys eivät saisi kasvaa liian isoksi peikoksi uutta työtä etsiessä. – Työttömyydessä ei ole tänä päivänä mitään hävettävää, Pirjo muistuttaa.

Pirjo rohkaisee myös tuomaan työpaikalla esiin asioita, jotka eivät toimi. Pelejä ei tarvitse pelata vaan parempi on puhua suoraan; kuitenkin on aina hyvä nähdä asiat mahdollisuuksina, ei uhkina. Kyynisyys ei kannata: – Kyynistyneestä ihmisestä voidaan haluta päästä eroon.

Näin hän kiteyttää oman kokemuksensa pohjalta kymmeneen kohtaan asiat, jotka jokaisen on hyvä pitää mielessä miettiessään työelämää ja omaa uraansa.

Pirjon kymmenen kultaista ohjetta

Näin Pirjo kiteyttää ohjeensa oman työelämänsä pähkinöitä pureskeleville:

1. Edistä työuraasi laajentamalla ammatillista osaamista monipuolisella työkokemuksella – pitkä työura samassa työpaikassa ei ole aina etu työnhaussa ja välillä on hyvä tehdä myös sivuttaissiirtoja, eikä vain tähdätä korkeammalle.

2. Vaikuta tulevaisuuteesi menemällä muutokseen mukaan – ole mukana suunnittelemassa työtehtäviesi ja organisaatiosi muutosta ja tuo rohkeasti esiin omat mielipiteesi.

3. Vastuu työstäsi ja osaamisestasi on sinulla itselläsi – ole aktiivinen ja pidä osaamisesi ajan tasalla, mukaan lukien kielitaito ja tietotekniset taidot.

4. Asenne ratkaisee – muista että kyynisyys karkoittaa, kun taas aito positiivinen asenne on kilpailuetu työpaikoista käytävässä kovassa kilpailussa.

5. Älä pelaa pelejä – kerro suoraan jos jokin ei työpaikallasi toimi ja näe mieluummin mahdollisuuksia kuin uhkia.

6. Esimiehenä ja johtajana tiedosta, että hyvä johtajuus on persoonakysymys – ei asema tai sukupuolikysymys. Hyvältä johtajalta odotetaan integriteettiä, päätöksiä ja suunnan näyttämistä.

7. Työttömyys ei ole stigma – älä peittele asiaa, äläkä jää asian kanssa yksin. Säilytä sosiaalinen aktiivisuus ja suhtaudu uuden työpaikan hakemiseen henkilökohtaisen osaamisesi markkinointikampanjana.

8. Sosiaalinen media on osa tämän päivän työelämää ja työnhakua – pidä LinkedIn profiilisi kunnossa ja rakenna omaa asiantuntijabrändiäsi myös muissa sosiaalisen median kanavissa.

9. Huolehdi omasta jaksamisestasi – terve itsekkyys on paikallaan, koska nykyisin työtahti on jatkuvasti kova ja töitä voi tehdä rajattomasti.

10. Ja muista, huumorintajusta on aina apua - koko työyhteisölle!

Pirjo on myös syönyt omia lääkkeitään. ”Päätin jättää MPS Careerin toimitusjohtajan tehtävät tänä keväänä saadakseni enemmän aikaa sille työlle, jota eniten rakastan – eli asiakastyölle”, kertoo Pirjo yhtenä hymynä.

Artikkelin ajatusten takaa löytyy Pirjo Varjus-Pitkälä, Senior Advisor, Senior Partner, Certified Business Coach
MPS Career Oy.

Jaa tämä uutinen