Kesätuuli

13.06.2013

MPS-perheen uuden jäsenen Profisson toiminta-alueita ovat johtamisen, kyvykkyyksien ja henkilöstötuottavuuden kehittäminen. Profisson kippari Iiro Pohjanoksa pohtii seuraavassa liiketoimintaympäristön kehitystä ja antaa kesäisiä vinkkejä siitä, miten Profisso voisi auttaa asiakkaitaan valitsemaan reitin, jolla vallitsevat myötäiset tuulet myös syksyn tullessa.

Kesällä kaikki ovat hyvällä tuulella. Hymy karehtii huulilla, kun kesäloma häämöttää. Moni suuntaa kesällä myös merelle, jossa lempeä suvituuli on usein myötäinen ja vie venettä mukavasti eteenpäin. Silloin ei haittaa, vaikka välillä joutuisi vähän luovimaan. Vastatuuli ei tunnu pahalta, kun seuraavan reimarin jälkeen alkaa taas sivumyötäinen.

Liiketoiminnassa on samoin. Kun ympäristö on suotuisa ja odotukset positiivisia, kaikki tuntuu sujuvan leppeästi ja tulostavoitteen saavuttaminen tuntuu enemmän kuin mahdolliselta. Pienet vastoinkäymiset tai tarjouskilpailun tappiot eivät haittaa, kun seuraava onnistuminen odottaa jo ovella.

Kesän jälkeen koittaa syksy. Liiketoiminnassa on monella ollut syksyn tuntua jo pidemmän aikaa. Tuuli on kylmempi ja usein vastainen. Purjehtiessa on vaikea pitää aiottua suuntaa ja vene tahtoo kulkea liian lähellä karikoita. Pienetkin tappiot alkavat tuntua suurilta menetyksiltä, ja odotettavissa oleva menestys ei riitä kantamaan hyvää tunnelmaa. Silloin tarvitaan vahvaa kipparointia ja sovittuja pelisääntöjä kurssin pitämiseksi oikeana.

Profisso auttaa yritysjohtoa vahvistamaan johtajuutta ja tiimien yhteistoimintaa, jotta tuulet kääntyisivät myötäisiksi ja liiketoiminta saisi uutta voimaa. Uskomme valmentavaan johtajuuteen ja yrityskulttuurin merkitykseen johtamisvoimana. Mentorointi ja coaching ovat tärkeitä työkaluja tavoitteidemme tukena, samoin kuin vahva tutkimus- ja analytiikkaosaaminen sekä digitaaliset kehittämisen välineet, joita tarjoamme MPS-sisaryhtiömme Prewisen kanssa.

Tuulen suuntaa emme mekään voi kääntää emmekä ilmastoa muuttaa, mutta autamme asiakkaidemme veneen miehistön valitsemaan sellaisen reitin ja trimmaamaan veneen sellaiseen iskuun, että pienet tyrskyt ovat vain haasteita matkalla seuraavalle myötätuuliosuudelle.

Ennen syksyä kannattaa nauttia leppeästä kesätuulesta ja kerätä kaikki aurinko- ja tuulivoima talteen omiin akkuihin. Tuntuu siltä, että syksyllä tuulet yhä voimistuvat ja ovat aika viileitäkin. Silloin tarvitaan sekä voimaa että osaamista. Ja hyviä, luotettavia kumppaneita.

Myötätuulta ja aurinkoa

Iiro Pohjanoksa

Jaa tämä uutinen