Kehittäminen kasvussa Venäjällä ja Baltiassa

04.12.2012

Osaajien, johtamisen ja organisaation kehittäminen on pinnalla sekä Venäjällä että Baltiassa. Venäjällä toimivien länsimaisten yritysten kehittämisen tarve liittyy erityisesti johtamisen yhtenäistämiseen pääyhtiön kanssa. Baltiassa korostuu henkilöstön sitouttamisen merkitys.

Venäjän WTO-jäsenyyden ja alentuneiden tullikustannusten arvioidaan lisäävän kaupankäyntiä ja työpaikkoja.

- Suorahaku ja henkilöarviointi ovatkin tällä hetkellä kysytyimpiä palveluita, mutta länsimaisten yritysten vahva läsnäolo näkyy myös panostuksena johtoryhmätyön kehittämiseen ja pääyhtiön kanssa yhtenäisen johtamismallin luomiseen, kertoo MPS:n konsultti Max Kuznetsov.

MPS:n tiimi Moskovassa vahvistui Slava Konovalovin aloitettua konsulttina lokakuussa. Moskovan ohella MPS:n haluaa palvella asiakkaitaan myös Pietarissa, jonne suunnitellaan uuden toimiston avaamista vuoden 2013 aikana.

Osaajien sitouttamisen merkitys kasvanut Baltiassa

Baltiassa panostetaan entistä enemmän organisaation kehittämiseen sekä sisäisen potentiaalin arviointiin ja kehittämiseen.

- Baltian taloudet ovat pieniä, ja osaavasta työvoimasta halutaan pitää kiinni, sillä osaajan korvaaminen voi toimialasta riippuen olla hyvin haasteellista ellei jopa mahdotonta, kertoo MPS Baltian johtaja Pasi Harttunen.

Sitouttamisen merkityksen korostuminen näkyy myös outplacement-palveluiden kysynnän varovaisena kasvuna.

- Lähtijöistä huolehtimalla vahvistetaan hyvää työnantajakuvaa, joka on merkittävä motivaatiotekijä myös yritykseen jääville henkilöille, Harttunen perustelee.

*****

Baltian tiimi vahvistui 19 henkilöllä, kun UAB Prewise liittyi yrityskaupan myötä MPS-perheeseen Liettuassa.

Jaa tämä uutinen