Huolellisesti suunniteltu hyppy tyhjän päälle

14.03.2013

Siirtyminen 30 vuoden uraputkesta yrittäjyyteen vaatii osaamista, rohkeutta, huolellista suunnittelua ja vahvan motivaation. Sen tietää Teuvo Heinonen, joka outplacement-valmennuksen tuella valitsi uudeksi urapolukseen yrittäjyyden.

- Jos mikroyrittäjää ajattelee ikään kuin tämän päivän käsityöläisenä, niin siinä mielessä suvusta löytyy kyllä yrittäjähenkisyyttä. Ja tavallaan taustaa yrittäjyyteen löytyy jo kansakoulun alaluokilta: kerättiin paperia ja myytiin sitä romukauppiaalle viiden pennin kilohinnalla. Lähempänä, koulumatkan varrella oli kauppapuutarha, ja kun hoksasin käydä siellä kysymässä tarpeita, niin sain sinne viedystä paperista 10 penniä kilolta, muistelee Teuvo Heinonen hymyillen.

30 vuoden työura

Yrittäjäksi Heinonen ei kuitenkaan päätynyt suoraan koulun penkiltä. Perustaessaan oman viestintäyrityksensä Envicore Oy:n Heinosella oli takanaan 30 vuoden kokemus myynnistä, markkinoinnista ja viestinnästä eri yritysten palveluksessa.

- Viimeisimmän työnantajani Ekokemin palveluksessa olin yli 20 vuotta, viimeksi viestintä- ja markkinointipäällikkönä. Organisaation muutostilanteen myötä sain mahdollisuuden pohtia omaa uraani outplacement-valmennuksessa. Odotukseni oli, että valmennus oikeasti tarjoaisi uusia näkökulmia ja ajattelutapoja, Heinonen kuvailee.

Vaihtoehdot avoinna

Ajatus yrittäjyydestä oli jo virinnyt Heinosen mielessä ennen valmennuksen alkamista, mutta outplacement-ohjelma käynnistettiin kuitenkin puhtaalta pöydältä, kaikki vaihtoehdot avoimina. Tapaamisia oli alkuun tiiviisti, viikon–kahden välein.

- Valmennuksen aluksi kartoitettiin onnistumisia, saavutuksia sekä sitä, mitkä tiedot, taidot ja osaamiset johtivat näihin onnistumisiin. Sitä kautta pystyimme kiteyttämään avainosaamiset ja vahvuudet, kertaa MPS:n outplacement-konsultti Kaj Richter.

Seuraavassa vaiheessa kartoitettiin erilaisten harjoitusten avulla motivaatiota, kiinnostuksen kohteita, toimintatapaa ja persoonaa.

- Tavoitteena on auttaa valmennettavaa luomaan itselleen selkeä kuva siitä, millainen hänen työpersoonansa on, mitä hän osaa ja mihin osaaminen parhaiten sopii. Itsearviointia ja harjoituksia tukee osallistuminen henkilöarviointipäivään, Richter selvittää.

Tukea omien vahvuuksien löytämiseen

Teuvo Heinosen mukaan juuri omien vahvuuksien läpikäyminen ja kiteyttäminen oli valmennuksen arvokkainta antia.

- Kun tekee pitkän uran asiantuntijatehtävissä, jossa odotusarvo on jatkuva kehittyminen, ei omaa osaamista ja vahvuuksia ole välttämättä helppo tunnistaa ja arvostaa. Työtehtävien ja saavutusten läpikäyminen ulkopuolisen kanssa synnytti useita ahaa-elämyksiä: hei, minullahan on tosiaan tällainenkin vahvuus.

Keskustelut, itsearviointitehtävät ja henkilöarviointi osoittivat, että Heinosella oli yrittäjyyteen aito motivaatio ja tarvittavat ominaisuudet.

Huolellista suunnittelua ja käytännön ohjeita

- Kun ajatus yrittäjyydestä vahvistui, käytiin huolellisesti läpi liikeideaa, palveluita, kohderyhmiä ja myyntiargumentteja, kertaa Kaj Richter.

Käytännönohjeita yrityksen perustamiseen ja yritystoimintaan liittyen tarjosi Uusyrityskeskus.

- Uusyrityskeskuksen henkilö oli erittäin pätevä ja suhtautui minuun asiakkaana oikein. Hän osasi paketoida yrittämiseen liittyvät perusasiat erittäin yksinkertaisesti ja vahvisti käsitystä siitä, ettei yrityksen perustaminen ole mitään rakettitiedettä vaan liikkeelle pääsee helposti, Teuvo Heinonen summaa.

Valmennettavista yrittäjiksi vain viisi prosenttia

Yrittäjiksi ryhtyvien osuus outplacement-valmennukseen osallistuvista ei ole Kaj Richterin mukaan kovin suuri.

- Se on suunnilleen viiden prosentin luokkaa, mutta ehkä hieman lisääntymässä. Yrittäjyyttä harkitessa oman motivaation pitää olla kunnossa, pitää olla hyvä liikeidea, realistinen liiketoimintasuunnitelma ja valmius tehdä paljon töitä ja sietää taloudellista epävarmuutta. Yrittäjyys vaikuttaa yleensä koko perheeseen, joten se on harvoin yhden ihmisen päätös.

Pääosin perustettavat yritykset ovat omaan osaamiseen pohjautuvia, konsultointityyppisiä yrityksiä. Mahtuu joukkoon myös agentuuritoimintaa ja sellaisia vaihtoehtoja, joissa valmennettava ostaa valmiin yrityksen. Yleensä yrittäjyyttä pohtineet ihmiset suhtautuvat siihen realistisesti.

- Joskus valmennuksen alkuvaiheessa voi olla sellaisia, jotka heittelevät ilmaan ajatusta yrittäjäksi ryhtymisestä, mutta muutaman kysymykset jälkeen toteavat, ettei ehkä sittenkään ole heidän juttunsa, Richter kertoo.

Uskaltakaa!

Teuvo Heinosen outplacement-valmennus käynnistyi marraskuussa 2011, ja yrityksensä Envicoren Heinonen perusti toukokuussa 2012.

- Toiminta on lähtenyt käyntiin hyvin. Osaamiselleni on selvästi tarvetta, ja tuntuu, että olen tehnyt oikean ratkaisun. Ajankäytön vapauteen alkaa pikkuhiljaa tottumaan, ja iloitsen mahdollisuudesta itse priorisoida tehtäviä. Nyt on myös mahdollista sovittaa työmäärä oman ja perhetilanteen mukaan.

Teuvo Heinonen on tyytyväinen outplacement-valmennukseen.

- Valmennus vastasi odotuksiani erittäin hyvin. Mielestäni se kannattaa nähdä mahdollisuutena ja hyödyntää täysimittaisesti: ottaa aikaa, antaa ajatusten kulkea ja tutkia erilaisia vaihtoehtoja. Päätöksiä ei kannata tehdä kiireessä.

Miltä sitten näyttää lähes vuoden yrittäjänä toimineen Heinosen tulevaisuus?

- Odotukset ovat valoisat. Nämä ovat hirveitä kliseitä, mutta samalla niin totta, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus uusille asioille. On tärkeää pitää itsensä erossa energiasyöpöistä ja katsoa asioita positiivisen kulman kautta. Ei hautoa menneitä eikä pelätä tulevaa. Yrittäjyyttä harkitseville sanoisin, että uskaltakaa, hypätkää tyhjän päälle!, Heinonen kannustaa.

Teksti: Saija Westerlund

Envicore

•Markkinointiviestinnän konsultointi, suunnittelu ja toteutus
•Erikoisosaamisalue: ympäristöhuolto ja -lainsäädäntö
•Asiakkaat: ensisijaisesti ympäristöhuoltoyritykset, insinööritoimistot ja koulutusorganisaatiot

Jaa tämä uutinen