HR-barometri puhutti Turussa

14.03.2013

Turun Kauppakamarin ja MPS:n yhteinen aamukahvitilaisuus 7.2.2013 houkutteli enemmän osallistujia kuin ennakkoon osattiin toivoa. Tilaisuuden keskusteltiin johtamisen teemoista MPS:n HR-barometrin tulosten pohjalta.

Suunnitelmien muutos riemastutti Turun toimiston MPS:läisiä, kun helmikuun aamiaistilaisuuteen jonotettiin, ja alun perin varatut tilat kävivät pieniksi. Lopulta tilaisuus järjestettiin ravintola Hus Lindmanissa, arvokkaassa puutalossa Aurajoen rannalla, johon kokoontui 40 osallistujan joukko.

Johtamis- ja vuorovaikutustaitojen puute menestymisen este?

HR-barometrin tuloksista ja tulevan vuoden HR-investoinneista kertoi tutkimuspäällikkö Niilo Mäkelä MPS:n Helsingin toimistolta

Keskustelua herätti tutkimuksessa ilmennyt yritysten aktiivisuus tehdä itse sellaisia kehittämisen toimia, jotka vieraiden mielestä olisi ollut syytä jättää asiantuntijoiden tehtäviksi.

Eniten osallistujia kummastutti HR-barometriin vastanneiden toimitusjohtajien näkemys siitä, että menestyksen kannalta kriittisintä on tehtävän suorittamiseen tarvittavien perustaitojen kehittäminen­, kun taas HR-ammattilaiset nostivat tärkeimmäksi menestystekijäksi vuorovaikutus- ja coaching-taitojen kehittämisen. Onko tosiaan, niin että edelleenkin hyvä johtaminen ja vuorovaikutustaidot ovat HR-porukan agendalla, mutta toimitusjohtajat elävät eri maailmassa? Osallistujien mielestä näillä yrityksillä on edessään nopea loppu.

Muutoksen läpivieminen on pitkäjänteinen prosessi

Myös muutosjohtamisesta keskusteltiin. Eräs julkisen sektorin edustaja kertoi kuntaliitoksen jälkimainingeista. Vaikka itse liitos oli tapahtunut jo viisi vuotta sitten, jäljet näkyvät edelleen, eivätkä kaikki asiat ole vieläkään hoituneet loppuun saakka.

Muutosten läpivieminen on pitkän tähtäimen prosessi, jossa harva organisaatio pärjää parhaiten omin avuin. Osaava ja kokenut muutoksenhallinnan kumppani on oiva tuki ja arvokas sparraaja pitkän muutosprosessin varrella.

Jälkikäteen osallistujat kiittelivät lämminhenkistä ja rentoa tilaisuutta, joka antoi hyvää ajattelemisen aihetta. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille – jatketaan keskustelua tärkeistä aiheista!

Teksti: Irmeli Rissanen

MPS:n Turun toimiston Round Table -aamiaiselle kokoonnutaan kerran kuukaudessa.

Turun toimistolla on aloitettu uusi tapa jakaa Varsinais-Suomen alueella toimivien yritysten osaamista ja ajatuksia ajankohtaisista teemoista. Kokoonnumme kerran kuussa round table -aamiaiselle MPS:n Turun toimistolle keskustelemaan ajankohtaisista aiheista osaamisen kehittämiseen, johtamiseen ja kokonaisvaltaiseen kumppanuuteen liittyen.

Muutosjohtamisen teema tammikuussa herätti runsaasti keskustelua ja synnytti uusia oivalluksia. Tervetuloa mukaan keskusteluun!

Katso tarkemmat tiedot tulevista aamiaisista tapahtumakalenteristamme.

Jaa tämä uutinen