Haluaisitko hoitaa kesätyöntekijöiden perehdyttämisen tänä vuonna ketterästi ja kustannustehokkaasti?

30.01.2014

Elinkeinoelämän keskusliiton jäsenyrityksistä 15% arvioi palkkaavansa enemmän kesätyöntekijöitä kuin edellisvuonna, ja kesätyöntekijöiden määrä voi nousta jopa 110 000.

Jotta kesätyöntekijät saadaan mahdollisimman nopeasti osaksi yritystä tekemään tuottavaa työtä, tarvitaan heidän perehdyttämiseksi tehokkaita, systemaattisia ja mitattavia toimintatapoja. Siirtämällä osan perehdytysprosessista verkkoon vapautat perehdyttäjän aikaa muuhun työhön, luot modernia ja positiivista työnantajakuvaa, ja varmistat, että kaikki työntekijät kaikissa toimipisteissä saavat yhtenäisen ja riittävän kattavan perehdytyksen työhönsä.

Digitaalinen kanava tarjoaa hyvät työkalut mm. työturvallisuuden sekä tuotteiden ja palveluiden kouluttamiseen. Myös laajemman perehdytysohjelman rakentaminen verkkoon on hyvä vaihtoehto sekä vakituisen että kausihenkilökunnan perehtymisen nopeuttamiseen.

Millaisia ovat juuri sinun organisaatiosi haasteet kesätyöntekijöiden perehdytyksessä? Vastaa kolmen kohdan kyselyyn, niin MPS Prewisen asiantuntija on sinuun yhteydessä, ja auttaa sinua ratkomaan organisaatiosi perehdytyshaaasteita.

Teksti: Maria Paassola

Jaa tämä uutinen