Baltian palkkaralli hallintaan - MPS avasi toimiston Pietarissa

14.03.2013

Virossa ja Latviassa tiettyjen alojen osaajapula heijastuu palkkakehitykseen. Väärä rekrytointistrategia johtaa helposti vinoutuneeseen palkkarakenteeseen.

Erityisen kova kysyntä on ammattikoulutetusta työvoimasta, mutta pulaa on myös kansainvälisesti kokeneista talouden osaajista sekä teollisuuden asiantuntijoista. Osaajapula kuumentaa markkinoita; yritykset tekevät herkästi hätiköityjä päätöksiä ja päätyvät rekrytoimaan ihmisiä ylisuurella palkalla.

- Tämä johtaa helposti palkankorotuspaineeseen yrityksen sisällä, ja pian palkkarakenne voi näyttää hyvinkin erilaiselta, toteaa MPS Baltian toimitusjohtaja Pasi Harttunen.

Harttusen mukaan hakustrategian valinta on tärkeä tekijä.

- Ulkopuolinen kumppani auttaa arvioimaan vaihtoehtoja objektiivisesti. Näin ehkäistään kiireessä tehtyjä ratkaisuja, jotka pitkässä juoksussa vain pahentaisivat tilannetta entisestään.

MPS Russia avasi toisen Venäjän-toimistonsa: Moskovan lisäksi nyt myös Pietari

– Pietarin toimisto on asiakkaidemme saumattoman paikallispalvelemisen kannalta tärkeä.

Useilla asiakkaillamme on Moskovan lisäksi toimintoja myös Pietarissa, ja olemme jo vuosia palvelleet asiakkaitamme kummassakin liike-elämän keskuksessa. Nyt parannamme entisestään hyvää palveluamme ja haluamme ehdottomasti olla siellä missä asiakkaamme ovat, kertoo Pietarin toiminnasta vastaava MPS -konsultti Max Kuznetsov.

Pietarin toimiston monipuolisista palveluista kerrotaan myös MPS:n Helsingin toimistossa järjestettävässä 9.4.2013 Venäjä-aamiaistilaisuudessa. Tilaisuuden aiheena on johtamisen kehittäminen paikallisesti.

Kuznetsov toivottaa Tactuksen lukijat lämpimästi tervetulleiksi mukaan aamiaistilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan johtamisen kehittämisen haasteista, mahdollisuuksista ja erityispiirteistä Venäjällä – sekä tietysti myös asiakkaiksi MPS Pietariin.

Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenteristamme.

Jaa tämä uutinen