Arvot pelissä! Stadin SOTE Arvopeli

17.06.2016

Helsingin Sosiaali- ja terveysvirastossa digitaalinen peli on täysin uudenlainen tapa perehdyttää uusia työntekijöitä. Uusi työntekijä oppii viraston perustehtävän ja arvot Helsingin kartalla arvoja etsien.

Miten tutustuttaa uudet työntekijät Helsingin Sosiaali- ja terveysviraston perustehtävään ja sen arvoihin mielekkäällä ja innostavalla tavalla verkossa? Entä miten yhdistää arvot sekä arjen työhön että strategiaan ytimekkäästi ja ymmärrettävästi?

Näihin kysymyksiin pureuduimme Helsingin Sosiaali- ja terveysviraston kanssa, ja suunnittelimme digitaalisen Stadin SOTE Arvopelin, joka on osa uusien työntekijöiden perehdytystä. Halusimme toteuttaa perehtyjille oppimiskokemuksen, jossa pelillisyys ja visuaalisuus innostavat oppimaan ja helpottavat mieleen painumista.

MPS Prewise vastasi pelin teknisestä toteutuksesta, visuaalisesta suunnittelusta ja pelikonseptin luomisesta. Varsinainen asiasisältö tuotettiin yhdessä Sosiaali- ja terveysviraston asiantuntijoiden kanssa.

Oletko kartalla arvoistamme?

Pelissä liikutaan Helsingin kartalla arvoja etsien. Uusi työntekijä oppii samalla viraston perustehtävän ja arvot, ja pohtii sitä, miten arvot näkyvät konkreettisesti omassa työssä. Tuloksena pelissä on diplomi, johon tallentuvat pelaajan omat pohdinnat arvojen mukaisesta työskentelystä.

Arvot ja strategia jäävät usein pelkiksi sanoiksi, jos ne esitellään uudelle työntekijälle ilman esimerkkejä organisaation toimintatavoista tai ilman oman työnkuvan konkreettista viitekehystä. Siksi verkkokoulutusohjelman lopputulos on sitä parempi mitä enemmän sisällöntuotantovaiheessa panostetaan siihen, että uusi työntekijä voi löytää yhteyden arvojen ja oman työn välillä, ja ymmärtää arvojen merkityksen. Yhdessä Sosiaali- ja terveysviraston asiantuntijoiden kanssa suunnittelimmekin tarkkaan sen, miten arvot kuvataan uudelle työntekijälle erilaisten harjoitusten ja konkreettisten esimerkkien muodossa.

Helsingin Sosiaali- ja terveysvirastossa digitaalinen peli on täysin uudenlainen tapa perehdyttää uusia työntekijöitä. ”Työntekijämme ovat ottaneet Arvopelin uteliaalla mielenkiinnolla. On ollut ilo huomata, että myös vanhat työntekijät pelaavat peliä ja löytävät uusia yhtymäkohtia työhönsä. Peliä voi tosiaan pelata niin yksilöt kuin työyhteisötkin yhdessä, jolloin on helpompi nähdä mikä on juuri meidän yhteisön yhteinen käsitys koko viraston arvoista. Palaute on ollut yllättävänkin positiivista ja suunnitelmamme on julkaista peli avoimeksi kaikille, niin nykyisille kuin tulevillekin osaajillemme!” iloitsee rekrytointikonsultti Janina Kurki Helsingin Sosiaali- ja terveysvirastosta.

Kirjoittaja on Heidi Juhantalo. Heidi toimii seniori konseptisuunnittelijana MPS Prewise Oy:ssä.

Jaa tämä uutinen